Laatst gepubliceerde Artikels
ALLE rubrieken    Geplaatst vanaf 18 juni 2015

Er is sprake van een "derde generatie" wat betreft de vormgeving van mijn weblog.
De eerste vorm in 2007, was een traditioneel format, gratis aangeboden door de webhosting. Na schrapping van alle toeters en bellen, en de eleminatie van overbo-dige opties, bleef weliswaar een prakties hanteerbare site over, maar de beperkingen kwa vorm en werking, waren naar mijn zin te groot om echt bevredigend te kunnen zijn.
De tweede generatie kon ik echter pas 1 jaar later laten verschijnen toen ik een kur-sus webdesign had gevolgd en alle artikels opnieuw in een andere vorm en met meer illustraties zelf in html kon zetten. Het probleem hierbij was echter dat de weergave op mijn "verouderde" Explore 6, niet dezelfde was die de meeste bezoekers op hun modernere browsers te zien kregen.
Met name de "zwevende kaders" die ik zo graag gebruik voor een zachte overgang van tekst naar achtergrond, en voor een subtiel samenspel in kleur en vorm zorgen, worden bij "modernere" browsers BINNEN de tekstbox weergegeven, waardoor ze meer weg hadden van slecht gemaakte eindejaarspakjes. Om dit wél te kunnen realiseren, moest ik eerst een volle twee jaar ervaring en praktijk in webdesign opdoen. Het "parkeren" van tekstboxen zonder kader, binnen kaders zonder boxen, is immers precisiewerk tot op de pixel juist. Elke pagina aldus "ontsplitsen" heeft -gezien elke pagina bij mij anders is - gemiddeld een half uur werk gevraagd, waarmee ik een ganse maand " zoet" ben geweest. Deze update was klaar eind januari 2012.